Actie voor leden van Livio

Als lid of vrijwilliger van Livio kunt u met korting naar de onderstaande voorstellingen bij Theater Berkelland.

Bij de voorstelling staat een kortingscode vermeld.
Als u de kaarten besteld ziet u eerst de normale prijs. Bij het bevestigen van de bestelling kunt u de kortingscode invoeren en dan wordt de korting verwerkt in het eindbedrag.

We verzoeken u om uw Livio-pas mee te nemen als u naar de voorstelling komt.

Fabulous Fif-teen

Zaterdag 15 februari – 20.00 uur

Kosten: € 17,00 met gebruik van kortingscode: Livio-3

Fabulous Fif-teen is de muzikale act die alles in zich heeft om een mooi muzikaal feestje te bouwen. Tijdens een vette show dansen en rocken de enthousiaste zangeressen het podium over en komt er muziek van onder meer Bruno Mars, Nirvana, Bon Jovi, Beyoncé, ABBA, Kensington, Daft Punk, Di-rect en nog veel meer grote namen voorbij. Aan dansbare beats, meerstemmige zanglijnen en gillende gitaren geen gebrek!

Fabulous Fif-teen heeft haar show al op diverse podia in de regio gespeeld en maakt op dit moment een enorme groei door. De aanvragen voor festivals en mooie (buiten)podia blijven binnenstromen en de show in theater Berkelland is hun eerste eigen theatershow. Eerder al stonden zij in samenwerking met andere muzikale initiatieven o.a. in theater De Storm, behaalden zij een finaleplaats in de talentenjacht Amphion Open en speelden zij op diverse festivals en evenementen.

De unieke sound van vijftien eigenzinnige zangeressen en een groovyband maakt Fabulous Fif-teen tot een act die niet te vergelijken is met andere zanggroepen of bands. Kortom: een show die geen enkele muziekliefhebber mag missen.

Daphne Hodes and friends

Zondag 23 februari – 14.30 uur

Kosten: € 6,00 met gebruik van kortingscode: Livio-1,50

Gitariste en gitaardocente Daphne Hodes en haar muzikale vrienden Marieke van Rooijen, Andreas Haakshorst en Saskia Ankersmid treden op in de foyer. Ze nemen het publiek mee op reis door verschillende genres, waarbij Daphne haar zingende vrienden begeleid op een akoestische gitaar. Zelf zingt ze ook, tijdens dit optreden verzorgt ze de backing vocals.

Samen met zangeres Marieke laat ze mooie kleine popliedjes horen, waaronder enkele klassiekers en tweestemmige zang. Met jazz-zanger Andreas, waarmee ze het duo Sonhos Latinos vormt, belandt ze in een heel andere wereld, namelijk die van de tango’s en de bossa nova’s. Hierin komen de genres klassiek en jazz bij elkaar komen. Daphne en Saskia tenslotte spelen popmuziekcovers met meerstemmige zang en in een eigen jasje gestoken.

Maar Daphne en haar vrienden zullen deze middag ook enkele nummers met z’n allen uitvoeren.

Daphne Hodes rondde in 2015 de opleiding klassiek gitaar aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede af. Ze is, zoals ze zelfs zegt, verslaafd aan gitaar spelen. Sinds begin 2018 vormt ze een muzikaal duo met Marieke van Rooijen.

Met Andreas Haakshorst uit Duitsland vormt Daphne het duo Sonhos Latinos. De warme, donkere stem van Andreas vormt een mooie tegenhanger van het heldere gitaarspel van Daphne. Ze delen hun liefde voor de tango en dit zal zeker te horen zijn.

Daphne en Saskia zijn al vriendinnen sinds hun elfde, toen ze samen op de muziekschool zaten. Ze hebben vele jaren samen gespeeld met medemuzikanten en ook nu nog treden ze regelmatig samen op. Het repertoire bestaat voornamelijk uit akoestische popmuziek covers.

Tweeduuster

Zaterdag 29 februari – 20.00 uur

Kosten: € 17,00 met gebruik van kortingscode: Livio-3

‘Hee is ‘oet de tied’ kommn.’ Elke Twent, Achterhoeker, Sallander, Drent of Groninger kent die prachtige uitdrukking en weet ongetwijfeld wat daarmee bedoeld wordt. Ja, zodra je ‘oet de tied’ bent, dan blijf je dat nog wel even. En daarom vindt Tweeduuster juist dat wat je ‘in de tied’ doet tamelijk belangrijk. Laat je samen met Jan Riesewijk en het gezelschap Tweeduuster – in de tied – meenemen op een schemerige Nedersaksische reis vol verbazing, ontroering, humor en herkenning met mooie leedkes en vertelsels over liefde, lust, leed, leven en lachen in onze eigen mooie moodersproake.

Het woord ‘Tweeduuster’ komt uit het Nedersaksisch. Het is de benaming voor dat dagelijkse, kortdurende schemermomentje: de overgang van het licht naar het donker. Het stille momentje in de vooravond dat ruimte schept voor mijmering en overpeinzing. Maar daarmee is het ook het schemergebied tussen dromen en waken; die dunne scheidslijn tussen fabel, fictie, wens en werkelijkheid. Een prima muzikale en tekstuele inspiratiebron voor het zeskoppige theatergezelschap.